Architectuur met karakter

Als specialist in de particuliere bouw maakt Raymond Horstman Architecten van jouw woondroom een uniek en verfrissend ontwerp. Van idee tot oplevering, wij maken van jouw droom een karaktervolle woning, met persoonlijke begeleiding bij elke stap.

Onze aanpak

Raymond Horstman-Architecten-huisontwerp-villaontwerp-architect-twente Raymond Horstman-Architecten-schets-ontwerp Raymond Horstman-Architecten-villa-ontwerp-twente-architect Nieuwbouwwoning Binnensingel Borne ontworpen door Raymond Horstman

Verkenning en voorbereiding

Het proces start met een kennismaking en planbespreking. Samen nemen we het programma van wensen door en horen én zien we graag door welke voorbeelden jij wordt geïnspireerd. Vervolgens wordt het bestemmingsplan gecontroleerd om te bepalen of het project haalbaar is binnen de gestelde richtlijnen.

Inspiratie en ontwerp

Het proces omvat het maken van een schetsontwerp waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de opdrachtgever en het bestemmingsplan. Na bespreking schaven we bij tot het gewenste resultaat behaald is. Na eventuele aanpassingen ontstaat een voorlopig ontwerp voor het project.

Validatie en verfijning

Bij vergunningplichtige plannen volgt een voorbespreking met de gemeente, waarbij opmerkingen en vereisten worden besproken en verwerkt in het definitieve ontwerp. Vervolgens wordt een constructeur ingeschakeld, de tekeningen technisch uitgewerkt en de aanvraag omgevingsvergunning voorbereid en ingediend.

Realisatie en voltooiing

De bouw start na overleg over de startdatum met de opdrachtgever en aannemer. Indien gewenst, bieden wij bouwbegeleiding, inclusief esthetisch advies en het voorzitten van bouwvergaderingen. Samen werken we toe naar een prettige oplevering en bij de voltooiing zorgen we ervoor dat er geen opleverpunten meer zijn.

Aanbouw landelijk - Haaksbergen - Raymond Horstman Architecten

Over Raymond Horstman Architecten

Als architectenbureau zijn wij de onmisbare schakel voor mensen die op zoek zijn naar een uniek en verfrissend ontwerp in de particuliere bouw. Door te luisteren naar de woondroom van onze klanten, zijn wij in staat om een uniek ontwerp op maat te creëren met uitstraling en persoonlijkheid. Door samen met ons anders te kijken, kunnen we samen het woongenot van je bestaande of nieuwe plek verhogen.